Heerlijk met vis en lekker brood!  Ik heb dit recept verzonnen in een haventje in de Kattegat Zee om eer te doen aan de verse mosselen die in overvloed zo naast ons boot te oogsten waren. Echt een cadeautje uit de natuur!

6 handjes wildpluk blaadjes (bijvoorbeeld brandnetel, kleefkruid, vogelmuur, zevenblad, paardebloem en weegbree)

3 el citroenschil, geraspt

3 el olijfolie

3el boter

1 teentje knoflook of een handje daslook (allium ursinum)

Versgemalen zwarte peper en zout.

Knip alle blaadjes van de stengels af en spoel ze goed.

Snijd alles fijn. Nu heb je geen handschoenen meer nodig voor de brandnetels.

Verwarm de olijfolie en voeg al het groen eraan toe samen met de zout en peper. Laat het zachtjes smoren met de deksel op de pan, ongeveer 5 minuten.

Voeg de citroenrasp en knoflook aan de pan toe en smoor nog 1-2 minuten. Wij hebben het en met verse mosselen & goed brood gegeten, echt een wild feest ; )

Het is ook lekker door de pasta met Parmezaanse kaas en geroosterde amandelschaafsel, of door granen en rijst of met ricotta kaas op een gepofte aardappel.