Elk ingrediënt in deze soep versterkt je vitaliteit, kinderen vinden het ook heerlijk.

Dit heb je nodig:

2 eetlepels (olijf) olie

1 grote ui, 1 prei; 3 stengels bleekselderij; 1 meiraap of pastinaak; 1 zoete aardappel – alles in kleine stukjes gesneden

2 theelepels karwijzaad; 2 eetlepels korianderzaad; 1 theelepel komijnzaad (maal in een vijzel of koffiemolen)

1 eetlepel gember, fijn geraspt.

3 kopjes brandnetelblad (giet eerst kokend water over ze heen)/ paardenbloem/weegbree/ zevenblad/ kleefkruid – gewassen en fijngehakt. Vul eventueel aan met spinazie.

1.5 liter biologische groentebouillon

Zout, peper, citroensap en rasp als smaakmakers, voeg toe aan het eind.

Smoor de ui met de olie, gember en gemalen zaden totdat de uien glazig zijn. Voeg alle groenten toe en even later de bouillon. Kook zachtjes nog 30 minuten (totdat de groenten zacht zijn) Voeg het wilde groen eraan toe en kook nog 5 minuten. Pureer de soep voor de helft. Breng het op smaak met zout, peper, citroensap en citroenrasp.