1 kopje vlierbloesems (plukken mei tot begin juli)

Anderhalve (bio) citroen – sap uitpersen en schil in schijfjes snijden

(Iets meer dan) 1 liter water

750g kristalsuiker

Twee (gesteriliseerde) glazen flessen van een liter

Wuif alle beestjes van de bloesems af!

Plaats de bloesems, citroensap en schijfjes in een glazen pot

Laat het geheel 24 uur trekken

Zeef het bloesemwater over een kookpan.

Voeg de suiker eraan toe en breng langzaam aan de kook

Roer de siroop af en toe totdat het goed is opgelost in het bloesemwater.

Zodra de siroop bubbelt laat je het nog een minuutje doorkoken.

Schenk je siroop in de glazen flessen en sluit af

Bewaar de afgekoelde flessen het liefst in de koelkast.

Geniet!

Vlierbloesem mocktail: 

Bruisend water met: een scheutje vlierbloesem siroop en verse citroensap naar smaak, een citrus schijfje en lekker veel ijsblokjes

Vlierspritz:

Een derde prosecco, twee derden bruisend water, een scheutje vlierbloesemsiroop en een schijfje limoen. Schenk over ijsblokjes

…met een roertakje van citroen verbena of munt!