Deze snelle soep is laag in calorieën, licht verteerbaar en bomvol vitaminen en mineralen. Ideaal voor drukke dagen en om van de zware feestmaaltijden bij te komen.

3 eetlepels olijfolie

1 ui, fijngehakt

3 stengels bleekselderij, fijngehakt

3 salieblaadjes, fijngehakt

1.5 liter (bio!) groentebouillon

200g spinazie

150g gerst (spoel goed af)

Zout en peper

Edelgist of Parmezaanse kaas

 

Smoor de ui en bleekselderij samen met de zout, peper en salie blaadjes op een zacht vuurje tot de groenten mooi glazig zijn. Voeg de gerst en bouillon eraan toe en kook volgens de instructies op de verpakking van de gerst (ongeveer 30 minuten), totdat de gerst zacht is.

Hak ondertussen de spinazie fijn en leg 2 handjes ervan in elk soepkom. Schenk de hete soep eroverheen. Breng op smaak met zout, peper, edelgist en/ of fijn geraspt Parmezaanse kaas.

Deze soep blijft 3-4 dagen goed mits je de spinazie op het laatste moment toevoegt. Het opnieuw verhitten van spinazie is niet gezond!